«Luna: Wolf Moon» Єн Макдональд




«Luna: Wolf Moon» 
Єн Макдональд


«Це як «Гра престолів» тільки на Місяці» - такими словами мені рекомендували трилогію «Луна». Трилогією вона стане нескоро, бо третя книга ще в процесі написання. 

Текст захоплює. Спочатку це наполовину здогадки з контексту, бо частина слів – мішанина бразильських діалектів, китайської і португальської мов. Але коли починаєш розбиратися в заплутаних іменах і місці героїв у системі всього, історія розгортається як різнокольоровий клубок з нитками.

5 сімей – 5 Драконів, які побудували свої імперії на Місяці. Кожен індустріальний клан займається своєю справою і сфери поділені між ними давним-давно. Тут немає законів – тільки договори, але домовитися можна про все – від династичного шлюбного контракту між маленьким хлопчиком і ворогом родини і до способу здійснення судочинства – мечі, катани, бокс - на що вистачить фантазії. Для юристів історія буде особливо значимою – такого трактування фрази «домовитися можна про ВСЕ» ви точно ніде не зустрічали) 

Якою може бути робота на Місяці? А одяг? А майбутнє? Чому сім’я – це так важливо у світі, яким править договір? І чи справді важливо? Що таке кохання? Чи є межі у фізичної близькості? На Місяці багато чого перевернуто з ніг на голову. І спостерігати за тим, як вивернув автор те чи інше явище, річ, функцію для мене було невимовним задоволенням.

Ця історія буде до смаку не всім. Вона трошки про фантастику, трошки один із варіантів розвитку майбутнього, трошки про зміну ролей у суспільстві. Я була в захваті. Не могла думати ні про що інше і згодна читати третю частину англійською – дуже вже несподівано і неоднозначно закінчилося все в попередній. І при слові Аріель мені тепер згадується зовсім не русалка з мультика, а одна із героїнь – неперевершений адвокат і самовпевнена лунарка Аріель Корта.


  • Когда скучно, это хорошо. «Скучно» - значит, никаких потрясений и сюрпризов. Скучая в дороге, ты возвращаешься к людям, которых любишь.
  • … единственное, что есть на Луне красивого, - это люди. Прекрасные и ужасные. Как и сам пылкий, переменчивый, слабый Рафа. Как тщеславная, целеустремленная, одинокая Ариэль. Как красивый, обреченный, неистовый Карлиньос. Как мрачный, сосредоточенный, преданный Лукас.
  • Рассчитывать на чью-то помощь означает верить в утешительные сказки о феях. Жизнь – это последовательность дверей, которые открываются только в одну сторону.
  • Если тебя угораздило вляпаться в плохой развод, злобу надо вымещать не на адвокате, а на бывшей.
  • Нет более грязного места, чем то, которое у тебя в голове.
  • Единственное, что для семьи на самом деле необходимо, - это семья.




Wolf icons created by Icongeek26 - 

Коментарі

Популярні публікації